Skapande skola

Pengar till kreativ skolverksamhet är aldrig fel. Folk som kommer in och ingjuter liv i skolan är heller aldrig fel. Har skolledare i din kommun inte ansökt till Skapande skola [länk till regeringen] [länk till Kulturrådet] än, så är det på tiden. Rektorerna har hört talas om projektet. Har du inte gjort det så har dokumenten om projektet förmodligen fastnat i en pappershög någonstans på rektorsexpeditionen. 55 miljoner kronor står på spel och ansökan ska in till Kulturrådet senast 1 oktober.

Själv ska jag knåpa ihop en ansökan nu i veckan. Tanken är att jag och några elever ska följa ett stort bygge i kommunen. Jag vill fotografera och skriva om hur ett stort hus växer fram. Resultatet tänker vi publicera endera som hemsida, eller ännu hellre som en maffig Coffee-table-book. Drömmen är att med hjälp av projektpengar ta in en fotograf, en journalist och en webbdesigner alternativt Quark- eller inDesign-nörd för att handleda eleverna.

Det är väl kanske dumt att skriva om det här eftersom vi blir fler som konkurrerar om pengarna.

2 reaktioner till “Skapande skola”

    1. No, the website is unfortunately not available in English, but I have plans to translate certain posts. Please tell me wish posts or which subjects you are interested in and I’ll do it.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: