Va bli lä?

Jag har skaffat mig några nya läsare och därför är det fäl på sin plats att jag förklarar vad det är för texter jag publicerar här.

I början av hösten fick en kvinna jag känner anställning som högstadielärare. Hon har tidigare arbetat inom helt andra fält. Hon bad mig om råd och tips om hur man överlever som lärare. Jag har sedan lång tid tillbaka reflekterat privat med hjälp av tangenbord och skärm. Men det texterna har förblivit privata. När jag nu fick frågan om jag inte kunde ge några tips så tänkte jag: Varför inte? Och om jag nu ändå ska dela med mig av mina erfarenheter så är det väl lika bra att alla får läsa. Så jag gjorde som alla andra; jag startade en blogg.

Men att blogga om skolvärlden är inte problemfritt. Jag vill inte röja skolor, kollegor eller elever. Det gör att jag ljuger hemskt mycket när jag skriver. Tid, plats, personer m.m. stämmer oftast inte alls. Men andemening, principer och mina åsikter och erfarenheter är alltid sanna. Så ta allt jag skriver med en nypa salt.

Ett annat syfte med bloggen är att undersöka bloggandet och bloggosfären i sig. Jag är mycket intresserad av kommunikation på nätet och vill förstå vad det hela egentligen handlar om. Därför ligger jag under egen domän och sköter allt under huven själv.

På sensate tiden har skrivandet legat nere. Men jag hoppas bli lite mer produktiv framöver. Jag går för närvarande och försöker värka fram en lektion förhållningssätt och konfliktlösning för en grupp kamratstödjare. En artikel om detta hoppas jag vara på nätet om några dagar.

Jag går också och funderar på hur man trollar bort oacceptabla elevbeteenden med riktigt engagerande lektionsinnehåll. Eller om man vänder på det: Kan man med hjälp av tråkiga lektioner förvandla elever till monster? När jag är klar med tänkandet så lovar jag att avge en rapport här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.